Εκδρομές

Πάτρα

Η πόλη της Πάτρας είναι η πρωτεύουσα του νομού Αχαΐας και μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Ελλάδας με πολύ σημαντικό λιμάνι. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό στην Ελλάδα και ένα πολύ πολυσύχναστο μέρος για επιχειρήσεις, εμπόριο, τουρισμό και επικοινωνία. Φημίζεται για το καρναβάλι του που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο μετά από αυτό του Ρίο. Μασκαράδες και μεγάλες παρελάσεις συνδυάζουν τον μύθο και τη φαντασία με έντονα χρώματα και ήχους. Γνωστός τόπος προσκυνήματος είναι οι δύο εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο Ανδρέα που κήρυξε τον Χριστιανισμό και αργότερα σταυρώθηκε και τάφηκε.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πατρέων όπου πραγματοποιούνται σημαντικές εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας

Το Ρωμαϊκό Ωδείο (χρονολογείται από το 160 μ.Χ.)

Μουσείο Τύπου

Το Δημοτικό Ωδείο και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο

Το Achaia Clauss

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο

Το Φρούριο της Πάτρας (5ος αι. μ.Χ.)

Το Αρχαιολογικό Μουσείο

Αίγιο

Μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας, 35 χλμ από την Πάτρα. Χτισμένο στους πρόποδες της αρχαίας Ελίκης, με πανοραμική θέα στον Κορινθιακό Κόλπο, το όρος Παναχαϊκό και τον Χελμό. Σημαντικό εμπορικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο βασιλιάς Αγαμέμνονας συγκέντρωσε τους Έλληνες εδώ για να αποφασίσει την εκστρατεία της Τροίας.

Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο και Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Μονή Ταξιαρχών

Η εκκλησία της Τρυπητής Παναγίας

Πλάτανος Παυσανίας

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα βρίσκονται 13 χλμ βορειοανατολικά του Αιγίου. Μια ράγα-σιδηρόδρομος σας μεταφέρει μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού στην ιστορική πόλη, χτισμένη σε ύψος 756μ. Γέφυρες χτισμένες ψηλά πάνω από χαράδρες, σήραγγες, καταρράκτες και πυκνή χλωρίδα κόβουν την ανάσα. Αξίζει να επισκεφτείτε το ιστορικό γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας που είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες για τη συμβολή του στην επανάσταση κατά των Τούρκων το 1821. Το θρυλικό μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου σε υψόμετρο 924μ, χτισμένο μέσα σε μια τεράστια σπηλιά φημίζεται για την Ιερά Εικόνα της Παναγίας από κερί και μαστίχα. Μπορείτε επίσης να δείτε υπέροχες τοιχογραφίες, μωσαϊκά δάπεδα και μια μπρούτζινη πόρτα με καταπληκτική διακόσμηση. Σε μικρή απόσταση από την ιστορική πόλη των Καλαβρύτων βρίσκεται το Σπήλαιο των Λιμνών που αποτελείται από 13 λίμνες σε τρία επίπεδα, μυστηριώδεις σήραγγες και σταλακτίτες, ένας φυσικός σχηματισμός σπάνιας ομορφιάς. Στο βουνό Χελμός υπάρχει ένα πλήρως οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο που προσφέρει την ευκαιρία τόσο σε έμπειρους όσο και σε αρχάριους, να απολαύσουν χειμερινά σπορ όπως σκι ή snowboard σε ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Το καλοκαίρι, υπάρχουν υπέροχα μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας βουνού και με τη βοήθεια ενός τοπικού οδηγού, μπορείτε να φτάσετε στα νερά της Στύγας. Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι Ολύμπιοι θεοί ορκίστηκαν στα ύδατα και όταν γεννήθηκε ο Αχιλλέας η μητέρα του Θέτιδα προσπάθησε να τον κάνει αθάνατο βουτώντας τον στο ποτάμι.

Ολυμπία

Η Ολυμπία ήταν ένα ιερό της αρχαίας Ελλάδας και ο χώρος των Ολυμπιακών Αγώνων, των πιο γνωστών αγώνων στην ιστορία.

Delphi

Στους Δελφούς, μια αρχαία πόλη της Ελλάδας ήταν το πιο σημαντικό και ευρέως γνωστό ιερό αφιερωμένο στον Απόλλωνα. Εκεί, η Πυθία, κοινώς γνωστή ως το μαντείο των Δελφών, πιστώθηκε ευρέως για τις προφητείες της εμπνευσμένες από τον Απόλλωνα και είχε μεγάλη επιρροή σε όλο τον ελληνικό κόσμο. Μπορείτε να φτάσετε στους Δελφούς με πλοίο από το Ρίον για το Αντίρριο.

Θέατρο Αιγείρας

Μυκήνες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξενοδοχείο Κανελλή, Σελιανίτικα, 251 00

+30 2691 072213
+30 2691 072442